112 Dordrecht en P2000

Woon je in Dordrecht en ben je benieuwd naar alarmeringen die worden uitgegeven? Dan heb je te maken met zogenaamde 112 alarmeringen via het P2000 systeem. Politie, brandweer en ambulance kunnen met deze meldingen eenvoudig en snel zien wat er precies aan de hand is en waar dat is.

Zelf de 112 meldingen inzien

Niet alleen de hulpdiensten kunnen deze meldingen inzien, maar ook jij! Een deel van de meldingen wordt namelijk zichtbaar voor buitenstaanders. Via alarmeringen.nl kun je de meldingen die uitgegeven worden in Dordrecht zien. Zo zie je of er sprake is van een ongeval, brand, schietpartij of andere gebeurtenis waarbij hulpdiensten betrokken zijn.

Zelf medische hulp nodig?

Heb je zelf te maken met medische problemen? Neem in dat geval contact op met je eigen huisarts. Is die niet aanwezig omdat het bijvoorbeeld in de avond, nacht of weekend is, dan kun je de spoed huisartsenpost contacteren. Is er ook nog eens sprake van een levensbedreigende situatie, dan kun je het beste direct 112 bellen. Een zogenaamde centralist zal dan inschatten wat je precies nodig hebt in jouw situatie. Dit kan de brandweer, politie of ambulance zijn. De centralist kan ook besluiten om geen hulpdienst in te schakelen.