Huisartsenpost Alkmaar

Heb je last van medische klachten op het moment dat de huisarts niet meer aanwezig is kun je bellen met de huisartsenpost. De klachten zullen telefonisch met je door worden genomen en op basis daarvan zal er gekeken worden of een afspraak nodig is of dat je aan advies per telefoon voldoende hebt.

Huisartsenorganisatie Honk in Alkmaar

Huisartsenorganisatie Honk in Alkmaar is de plaats waar je terecht kunt voor medische zorg dat spoed heeft buiten werkuren. Voor het maken van een afspraak dient ervan te voren altijd eerst telefonisch contact opgenomen te worden. Dit kan via het nummer 072 518 06 18. Zonder afspraak wordt je niet geholpen. De huisartsenpost in Alkmaar is te vinden op de Hertog Aalbrechtweg 5a, 1823 DL in Alkmaar.

Welke gegevens heb ik nodig?

Als je contact opneemt met de huisartsenpost in Alkmaar krijg je een triage-assistent aan de lijn. Er zal je gericht een aantal vragen worden gesteld. Zo wordt er natuurlijk je klachten besproken maar ook al jouw persoonlijke gegevens. Op deze manier kan er zo snel mogelijk de juiste zorgt geregeld worden. Gegevens die je van te voren al bij elkaar kunt zoeken waar naar gevraagd wordt is je naam, geboortedatum en je burgerservicenummer. Ook willen ze graag weten wie normaal gesproken je huisarts is. Zo kunnen ze direct alles doorsturen. Indien van toepassing bespreek je ook samen met de doktersassistent je medische voorgeschiedenis en welke medicijnen je gebruikt. Zo kan hier rekening mee worden gehouden als er een afspraak wordt gemaakt. Neem bij het bezoeken van de huisartsenpost altijd een geldig legitimatiebewijs mee.

Wordt mijn eigen huisarts op de hoogte gesteld?

Als je een afspraak hebt bij de huisartsenpost zal automatisch het dossier wat er op dat moment wordt aangemaakt worden doorgestuurd naar jouw eigen huisarts. Dit gebeurt in de meeste gevallen binnen één werkdag. Je huisarts kan dat gemakkelijk alles terug lezen wanneer extra zorg nodig is. Zorg ervoor dat je de bij het contact opnemen de juiste huisarts vermeldt.

Zelf geneesmiddelen bestellen

Wij kunnen ons voorstellen dat je niet in elke situatie gelijk naar de huisarts wilt gaan. Soms wil je liever zelf een zalfje proberen bijvoorbeeld. Of je hebt een andere klacht die je kunt doen laten verminderen of verhelpen met middelen waarvoor geen doktersrecept nodig is. In dat geval kun je natuurlijk eenvoudig zelf geneesmiddelen bestellen. Dit kan online bij een drogist. Het voordeel is de snelle levering, zelfs als je avonds om 20.00 of 21.00 uur een bestelling plaatst krijg je de bestelde artikelen de volgende dag al geleverd.