Huisartsenpost Amsterdam

Amsterdam is een grote stad en is daarom voorzien van meerdere huisartsenposten. Belangrijk is om bij medische klachten contact op te nemen met de huisartsenpost die voor jou eenvoudig te bereiken is. In dit artikel gaan wat uitgebreider in over de huisartsenpost in Amsterdam, Badhoevedorp, Landsmeer, Diemen en Duivendrecht. Er is een centrale nummer die je zal doorverbinden met de juiste post.

Medische zorg

De huisartsenpost van Amsterdam zorgt ervoor dat patiënten buiten werkuren medische zorg krijgen die nodig is wanneer spoed bij komt kijken. Er zijn vijf huisartsenposten beschikbaar zodat bij iedereen er wel één in de buurt is. Zo hoef je geen lange afstanden af te leggen voordat je aankomt. Tot slot zijn er maar liefst meer dan 500 huisartsen die bij de huisartsenpost werken en ook nog eens meer dan 200 ander personeel.

Wanneer bellen met de huisartsenpost Amsterdam?

Als je last hebt van medische klachten die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten en het dus spoed betreft kun je bellen met de huisartsenpost. Onder spoed wordt dan bijvoorbeeld bedoeld dat je last hebt van hevige pijn, een ongeval dat in huis heeft plaatsgevonden of wanneer je last hebt van benauwdheid wat steeds erger wordt. Als je niet zeker weet of je wel of niet in aanmerking komt voor een afspraak bij de huisartsenpost, bel dan even en je zal van passend advies worden voorzien. Als je met de huisartsenpost belt zal je contact krijgen met een doktersassistent. Deze zal besluiten of medisch advies per telefoon voldoende is of dat je langs moet komen. Maak je gebruik van medicijnen of heb je een medische voorgeschiedenis laat dit dan ten alle tijden even weten zodat hier rekening mee kan worden gehouden.

Contact opnemen huisartsenpost Amsterdam

Als je in de avond, nacht of in het weekend denkt met spoed een huisarts nodig te hebben kun je contact opnemen met het centrale telefoonnummer van de huisartsenpost. De huisartsenpost van Amsterdam is te bereiken op 088 00 30 600. Diemen, Duivendrecht, badhoevedorp en Landsmeer vallen hier ook onder. Er zijn vijf verschillende huisartsenposten. Op zuid, Zuid Oost, West, Noord en Centrum Oost.

Huisartsenpost Zuid
De Boelelaan 1117
1081 HV, Amsterdam

Huisartsenpost Zuid oost
Meibergdreef 9
1105 AZ, Amsterdam

Huisartsenpost West
Jan Tooropstraat 164
1061 AE, Amsterdam

Huisartsenpost Noord
Statenjachtstraat 1
1034 CS, Amsterdam

Huisartsenpost Centrum Oost
Oosterpark 9
1091 AC, Amsterdam