Huisartsenpost Arnhem

Heb je last van medische klachten die niet kunnen wachten tot je eigen huisarts weer aanwezig is? Neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpost voor advies. Een ervaren doktersassistente zal je te woord staan en je verder helpen.

Twee huisartsenposten in Arnhem

In Arnhem zijn er twee locaties waar je een huisartsenpost kunt vinden. De eerste ligt in Arnhem-Zuid en de andere op Arnhem-Noord. Naar welke locatie je toe moet ligt best ingewikkeld maar dat gaan we in dit artikel verduidelijken. Als je een afspraak maakt bij de huisartsenpost kun je van 17:00 tot 23:00 terecht op de huisartsenpost van Arnhem-Zuid. Na 23:00 zal deze post sluiten en kun je terecht bij de huisartsenpost in Arnhem-Noord. Deze is geopend van 23:00 tot 08:00. Alleen op de locatie noord is en apotheek te vinden waar je je voorgeschreven medicijnen kunt ophalen. Waarom ze dit zo op deze manier geregeld hebben is onbekend.

Hoe werkt het?

Zorg dat je goed voorbereid bent als je de huisartsenpost gaat bellen. Zo kunnen ze je zo goed mogelijk van dienst zijn. Er zal onder andere naar bepaalde gegevens gevraagd worden. Denk aan je naam, adres, geboortedatum en je BSN-nummer. Ook willen ze weten wie je huisarts is en bij welke zorgverzekeraar je zit. Zo kan er direct een dossier worden aangemaakt die vervolgens door je eigen arts ingezien kan worden. Gebruik je medicijnen dan wordt dit ook besproken. Vervolgens zal de doktersassistente de klachten die je hebt met je doornemen. Er wordt daarna een besluit genomen of je langs kunt komen voor een afspraak of dat het mogelijk is om te wachten tot de volgende dag. Is het niet verantwoordelijk om bij de huisartsenpost langs te komen kan de huisarts bij jouw thuis komen.

Huisartsenpost, wat kost dat?

Normaal gesproken hoef je je geen zorgen te maken over de kosten van de huisartsenpost. Dit wordt namelijk vergoedt door je zorgverzekering. Het kan echter zijn dat de gegevens van je zorgverzekeraar niet duidelijk is bij de huisartsenpost. Er wordt dan gevraagd om de rekening ter plekke te betalen. Dit kan alleen via pin. Je kunt later de factuur indienen bij de verzekering en zal je de kosten terugkrijgen. Het bellen naar de huisartsenpost kost € 35,00. Een afspraak bij de huisarts kost € 170,99. Komt de huisarts bij jou thuis dan betaal je een bedrag van € 256,50.

Gehoorstoornis, wat nu?

Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen met een gehoorstoornis. Als je met iemand wilt communiceren die een gehoorstoornis heeft kan het zijn dat dit niet helemaal vlot verloop waardoor er wellicht onduidelijkheden ontstaan. Om er voor te zorgen dat de gesprekken beter worden hebben we een paar tips voor je.

Schreeuwen heeft geen nut

Er wordt heel vaak gedacht dat het zin heeft om te gaan schreeuwen tegen iemand met gehoorproblemen. Het heeft helemaal geen zin, sterker nog het zorgt ervoor dat je nog slechter verstaanbaar bent en daarnaast kan het ook pijnklachten veroorzaken. Niet doen dus.

Oogcontact maken

De tweede tip die erg belangrijk is als je communiceert met iemand die slechthorend is, is om oogcontact te maken en te houden tijdens het gesprek. Op deze manier kan er beter worden begrepen wat er gezegd wordt.

Val niet in herhaling

Het kan natuurlijk gebeuren dat de boodschap die je wilt vertellen niet goed overkomt. In dat geval is het belangrijk om niet continue in herhaling te vallen. Wees ook geduldig en voorkom dat je boos wordt. Probeer eens om het te proberen met gebaren. Het combineren is ook mogelijk.

Communiceer in een rustige ruimte

Ga het gesprek aan in een ruimte waar het rustig is. Zo hoeven mensen met een gehoorstoornis zich minder goed te concentreren en is het duidelijker wat er gezegd wordt. Zowel de akoestiek als de verlichting moet goed zijn.

Ga wat dichterbij staan

Als je het gesprek aangaat is het belangrijk om dichterbij de persoon te staan zodat de ontvangst van het geluid beter wordt. Een ander voordeel is dat liplezen dan ook een optie is. Zo kun je een duidelijker gesprek voeren.

Praat niet te snel

De laatste tip die je mee willen geven is om niet te snel te praten. Maak gebruik van makkelijke woorden en zorg ook voor een duidelijke gezichtsuitdrukking. Je kunt tijdens het praten ook gebaren gebruiken. Voorkom dat je gebruik maakt van afkortingen.