Wanneer er een directe beoordeling van je medische klachten nodig is maar je eigen huisarts niet aanwezig bel je met de huisartsenpost. Hou er rekening mee dat bellen naar de post alleen toegestaan is als het daadwerkelijk spoed betreft. In alle andere gevallen wacht je tot de volgende werkdag om een afspraak te maken bij de huisarts.
Huisartsenpost Breda
Ben je inwoner van Breda en is je eigen huisarts gesloten omdat het buiten kantoortijd is kun je bellen met de huisartsenpost als je behoefte hebt aan medische gerelateerde spoedvragen. Als de situatie levensbedreigend is bel je altijd meteen 112. Om in contact te komen met de huisartsenpost Breda bel je naar 076 52 58 500. De spoedpost is te vinden op de Molengracht 21, 4818 CK in Breda. Het ligt bij het Amphia ziekenhuis.
Bellen naar de huisartsenpost, hoe werkt dat?
Als je een spoedvraag hebt die medisch gerelateerd is en dat niet kan wachten tot de de huisartsenpraktijk weer geopend is kun je bellen met de huisartsenpost. Voor de locatie Breda bel je naar 076 52 58 500. Je zult een ervaren doktersassistent aan de lijn krijgen die de hele situatie met je gaat bespreken. Niet alleen je klachten komen aan bod maar ook je persoonsgegevens worden gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan je naam, medicijngebruik en je medische voorgeschiedenis. Na het gesprek zul je van advies worden voorzien of indien nodig wordt er een afspraak voor je gemaakt bij de huisartsenpost. Het kan ook voorkomen dat er een ambulance wordt gestuurd.
Waarom moet ik me legitimeren?
Als je een afspraak hebt bij de huisartsenpost zal er worden gevraagd naar een geldig legitimatiebewijs. Dit is tevens wettelijk verplicht, de huisartsenposten bepalen deze regel niet zelf. Er moet zekerheid zijn dat jij daadwerkelijk bent wie je zegt. Dat is ook nodig voor je zorgverzekering. Zo worden alle kosten direct vergoedt. Het is aan te raden om ook altijd je zorgverzekeringspas mee te nemen. Als je jezelf niet wilt of kunt identificeren betekent dit niet dat je niet wordt geholpen. Je zult echter de kosten dan wel zelf moeten betalen.
Constitutioneel eczeem
Naast informatie over de huisartsen in Breda vind je op deze website ook informatie over aandoeningen en ziektes. Zo ook over Constitutioneel eczeem. Wanneer je een ontstekingsziekte hebt aan de huid dat chronisch is, spreken we over constitutioneel eczeem. Je zult last hebben van onder andere jeuk maar ook schilfering en roodheid kan ontstaan. Het is een vorm van eczeem dat veel voorkomt.
Constitutioneel eczeem symptomen
Als je last hebt van constitutioneel eczeem kun je te maken krijgen met een aantal symptomen. Bijna iedereen heeft last van jeuk. het kan per persoon verschillen hoe hevig dit wordt ervaren. Ook kan de huid rood en warm worden en kan het zelfs opzwellen. Verder kunnen er bultjes ontstaan die gevuld zijn met vocht. Als het chronisch is zien we vaak dat er kloven ontstaan maar ook dat de huid een dikker wordt. Verder zal het mogelijk gaan schilferen en kunnen ze huidlijnen grover worden.
De oorzaak van constitutioneel eczeem
Tot op heden is het helaas nog niet bekend hoe constitutioneel eczeem ontstaat. Wat tijdens onderzoeken wel is opgevallen is dat de huid een verminderde barrièrefunctie heeft. ok is het afweersysteem te actief waardoor er meer en vaker gereageerd wordt op prikkels door de huid. Het is ook erfelijk dus als je vader of moeder het ook hebben gehad is denk aan groot dat jij het ook krijgt.
Constitutioneel eczeem behandelen
Het is helaas niet mogelijk om te genezen van constitutioneel eczeem. Gelukkig zijn er wel voldoende mogelijkheden om het te behandelen zodat het tot het minimum beperkt kan worden. Het is onder andere van belang dat je je huid regelmatig voorziet van een zalf. Zo kan het eczeem kalmeren. Er wordt ook wel eens lichttherapie gegeven. Je huid zal dan vier tot acht keer per maand wordt belicht met ultraviolet A- en B licht. Als de eerste twee genoemde behandelingen geen succes zijn kan er medicatie worden uitgeschreven of kan er gebruik wordt gemaakt van injecties.