Huisartsenpost Den Bosch

Bij medische klachten die niet kunnen wachten in de avond, nacht of weekend kun je terecht bij de huisartsenpost van Den Bosch. Dat ligt naast het ziekenhuis en de spoedeisende hulp. Ze zijn geopend van 17:00 tot 08:00 uur. We leggen uit hoe het bellen naar de huisartsenpost werkt en of het mogelijk is om een herhaalrecept aan te vragen.

Huisartsenpost Den Bosch

Wanneer je met spoed medische hulp nodig hebt, en je eigen huisartsenpraktijk is gesloten kun je bellen naar de huisartsenpost van Den Bosch. De huisartsenpost ligt naast het ziekenhuis. Ook de spoedeisende hulp is hier te vinden. Deze werken onderling samen zodat er bij eventuele levensbedreigende situaties direct kan worden doorgeschakeld. Het adres van de huisartsenpost is Henri Dunantstraat 1, 5223 GZ in Den Bosch. Het telefoonnummer waarop ze te bereiken zijn is 088 876 5050.

Bellen naar de huisartsenpost, hoe werkt het?

Als je medische klachten hebt die niet kunnen wachten tot je je eigen huisarts kunt bezoeken bel je met de huisartsenpost. Je zult een keuze te horen krijgen waarin wordt gevraagd of je klachten wel of niet levensbedreigend zijn. Zo kunnen mensen met levensbedreigende situaties voorrang krijgen. Vaak moet je even wachten voordat je een doktersassistente aan de lijn krijgt. Een goed moment om ondertussen diverse gegevens bij de hand te pakken waar hoogstwaarschijnlijk om gevraagd wordt. Denk bijvoorbeeld aan je persoonlijke gegeven zoals je naam, adres, geboortedatum en je BSN-nummer. Deze kun je terug vinden op je identiteitskaart. Ook wordt er gevraagd om al je klachten op te sommen. Schrijf ze van te voren op zodat je er niet één vergeet.

Herhalingsrecept aanvragen bij de huisartsenpost

Het is niet de bedoeling om herhaalrecepten aan te vragen bij de huisartsenpost. Dit moet gewoon gebeuren bij je eigen huisarts. In bijzondere gevallen geldt er natuurlijk wel een uitzondering. Bijvoorbeeld als je de medicijnen met spoed nodig hebt voordat je de mogelijkheid hebt om je eigen huisarts te bezoeken. De doktersassistent zal telefonisch beoordelen of een herhaalrecept op dat moment daadwerkelijk nodig is of dat het kan wachten.