Huisartsenpost Dordrecht

De huisartsenpost in Dordrecht is beschikbaar op momenten dat je eigen huisarts niet geopend is. Een standaard huisarts werkt meestal tussen 08.00 en 17.00 uur. Maar soms heb je na deze tijd medische hulp nodig. Je kunt hierbij denken in de avond, nacht of weekenden bijvoorbeeld.

Huisartsenpost Dordrecht bellen

Heb je medische klachten die direct moeten worden beoordeeld en niet kan wachten tot de volgende werkdag? Neem dan contact op met de huisartsenpost in Dordrecht. Huisartsenpost DrechtDokters zorgt voor huisartsenzorg buiten kantooruren. In de avond, nacht en in het weekend. Ook op feestdagen kun je bij de huisartsenpost terecht.

DrechtDokters

Heb je dringend medische hulp nodig en is de huisartsenpraktijk gesloten neem dan telefonisch contact op met de huisartsenpost DrechtDokters voor advies en eventueel een afspraak. Het telefoonnummer waar ze op te bereiken zijn is 078 20 200 20. Ze zijn te vinden op de Karel Lotsyweg 10, 3318 AL in Dordrecht. De ingang is dezelfde als die van de spoedeisende hulp. Je kunt j zelf melden bij de balie waar je vervolgens verder wordt geholpen.

Wanneer bel ik niet maar wacht ik tot ik bij mijn eigen huisarts terecht kan? De huisartsenpost is er voor mensen waarbij hun medische klachten met spoed moeten worden beoordeeld. Bijvoorbeeld omdat de klachten verergeren of omdat de pijn ondraaglijk wordt. De huisartsenpost bel je niet omdat je overdag geen tijd hebt om je eigen huisarts te bezoeken. Je hebt het recht om hier vrij voor te vragen. Ook bel je niet om te vragen naar de uitslag van het bloedprikken of klachten die prima nog even kunnen wachten tot de volgende dag. Ook wanneer je behoefte hebt om je verhaal te doen bel je niet met de huisartsenpost maar met bijvoorbeeld stichting Sensoor die je 24/7 kunt bereiken. Bij levensbedreigende situaties bel je altijd het alarmnummer.

Kan de huisarts ook bij mijn thuis komen?

Normaal gesproken komt de huisarts niet bij jouw thuis om je medische klachten te beoordelen. Je zult zelf naar de huisartsenpost toe moeten komen. Je kan er eenvoudig komen met de auto, openbaar vervoer of een taxi. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen. Bijvoorbeeld wanneer het niet verantwoord is om zelf op pad te gaan om bij de huisartsenpost te komen. De huisarts zal dan met een visiteauto langskomen.

Hoe herken je een beroerte?

Beroertes komen dagelijks bij veel mensen voor in Nederland. Hoe sneller een beroerte wordt herkend, des te sneller de behandeling gestart kan worden. Dit kan positieve effecten hebben op gevolgen. In het bovenstaande filmpje wordt in het kort uitgelegd wat een beroerte is en hoe een beroerte herkend kan worden.

De beste tips om Artrose te voorkomen

Mensen die last hebben van artrose ervaren pijn maar ook hebben ze last van gewrichten die stijf zijn. Het is een aandoening die je absoluut niet wilt en daarom hebben we een aantal tips voor je geschreven zodat je artrose kunt voorkomen. Beweging is belang net als het aannemen van de juiste houding. Verder draag je bescherming tijdens het sporten zodat je geen blessures oploopt.

Tip 1: Doe voldoende oefeningen

Eén van de belangrijkste dingen die je zult moeten doen om artrose te voorkomen is het doen van oefeningen. Zo zorg je ervoor dat de gewrichten soepel kunnen blijven bewegen. Het voorkomt ook dat je overgewicht krijgt wat een oorzaak zou kunnen zijn van artrose. Als je veel oefeningen doet het is belangrijk om voldoende rustmomenten te creëren zodat je gewrichten niet overbelast raken.

Tip 2: De juiste houding aannemen

Als je later geen last wilt krijgen van artrose is het van belang om een goede houding aan te nemen op het moment dat je staat, loopt en zit. We zien helaas te vaak dat vooral de rug wordt belast doordat de rug niet rechtop staat. Hier moet ook worden opgelet op het moment dat je gaat zitten.

Tip 3: Zorg voor bescherming tijdens het sporten

Op het moment dat je gaat sporten doe je er verstandig aan om bepaalde gewichten te voorzien van bescherming. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van elleboogbeschermers maar ook pols- en kniebeschermers zijn goede opties om risico’s te vermijden aan de gewrichten.

Tip 4: Neem voldoende hersteltijd bij blessures

Mocht het zo zijn dat je een blessure hebt opgelopen aan één van de gewrichten dan is het heel belangrijk om voldoende tijd te nemen om hiervan te herstellen. Wanneer je gaat trainen terwijl het herstel nog niet is voltooid verhoog je de kans op grotere schade. Dat kan direct optreden maar ook later. Artrose kan zich dan ontwikkelen.