Huisartsenpost Hoorn

De huisartsenpost in Hoorn staat graag voor je klaar als je buiten kantooruren hulp nodig hebt. De reden voor je bezoek kan heel divers zijn. Denk aan druk op de borst, een breuk, moeite met ademhalen of een andere reden. Lees meer over de medische aandoeningen griepdarmontstekingcorona en copd.

Is er direct medische hulp nodig maar is je eigen huisarts afwezig in verband een gesloten praktijk? Je hebt dan de mogelijkheid om contact op te nemen met de huisartsenpost in Hoorn. Je wordt dan voorzien van advies en indien nodig wordt er een afspraak voor je gemaakt bij één van de huisartsen die er op dat moment aanwezig zijn. Je kunt bellen naar het nummer 0229 297 800. Zorg dat je goed voorbereid bent door je persoonlijke gegevens bij de hand te hebben en eventueel een overzicht van medicatie die je gebruikt. Het adres van de huisartsenpost in Hoorn is Maelsonstraat 5, 1624 NP Hoorn.

Hoe werkt de huisartsenpost?

Wanneer je huisartsenzorg nodig hebt in de avonduren, weekenden of feestdagen neem je contact op met de huisartsenpost. Het is niet mogelijk om langs te komen zonder afspraak. Je zult bellen met een doktersassistente die gaat vragen naar jouw persoonsgegevens. Denk aan je BSN-nummer, geboortedatum, naam van je huisarts etc. Zorg dus dat je deze alvast bij de hand hebt voordat je belt. Vervolgens zul je de medische klachten bespreken en aan de hand daarvan krijg je een passend advies. Als de klachten door een huisarts moet worden bekeken wordt er een afspraak gemaakt om langs te komen. Als het niet verantwoord wordt geacht dat om naar de post toe te reizen kunnen ze een huisarts naar jouw thuis toe sturen.

Parkeren huisartsenpost Hoorn

Als je de huisartsenpost bezoekt met de auto kun je deze parkeren aan de achterkant van het gebouw. Er is hier een parkeergarage gelegen met voldoende ruimte. Het eerste halfuur kun je kosteloos parkeren. Daarna is het betaald parkeren. Het maximale dagtarief is € 7,50. Als je iemand wilt afzetten is dit mogelijk voor de hoofdingang. Let op dat je hier niet mag parkeren. Er wordt streng op gecontroleerd en je riskeert een flinke boete. Fietsers kunnen hun tweewieler kwijt bij de fietsenstallingen die ook bij de hoofdingang te vinden zijn.

Hopelijk heb je voldoende informatie van ons gekregen over de huisartsenpost in Hoorn. Naast deze informatie willen wij je ook graag meer vertellen over contacteczeem. Een aandoening waar veel mensen last van hebben. Wat is het, wat zijn de oorzaken, symptomen en behandelmogelijkheden?

Contacteczeem, wat is het?

Contacteczeem is uitslag op de huid dat jeukt. De huid wordt rood en er ontstaan minimale bultjes. Ook schilfering en blaasjes kunnen voorkomen. Je krijgt het op het moment dat je in contact komt met bepaalde stoffen waar je allergisch voor bent. Contacteczeem is niet besmettelijk dus het is geen enkel probleem om iemand aan te raken.

De oorzaken van contacteczeem

Contacteczeem treedt op wanneer iets de huid irriteert of als er sprake is van een allergische reactie. Het zou bijvoorbeeld kunnen komen door bepaalde planten en bloemen maar stoffen die in bepaalde verzorgingsproducten zitten kan ook het probleem zijn. Verder kan het een allergie voor nikkel zijn dat we terugvinden ins ieraden of bepaalde medicijnen. Zelfs afwasmiddel kan de boosdoener zijn net als water.

Symptomen van contacteczeem

De belangrijkste symptoom bij contacteczeem is de huid dat begint te jeuken. Bij de één kan dit heftiger zijn als bij de ander. Dit komt door de blaasjes die zich vullen met vocht. Belangrijk is om er voor te zorgen dat deze niet openbarsten omdat er anders een infectie kan optreden. In enkele gevallen kan er ook pijn worden ervaren.

Contacteczeem behandelen

Als je contacteczeem wilt behandelen zul je eerst moeten gaan zoeken naar de oorzaak. Als je die hebt gevonden moet je de boosdoener wegnemen. Misschien was het de medicatie die je slikte of een ketting die je om had. Het kan zo drie tot zeven weken duren voor het eczeem vervolgens volledig weg is.

Ondertussen kun je een aantal dingen doen om er voor te zorgen dat de huid minder droog is zodat je minder last hebt van jeuk. Beperk tijdelijk het aantal keer dat je je zelf wast. Wees ook minimaal in het gebruik van shampoo. Verder kun je jezelf insmeren met een crème dat verzachtend werkt. Er zijn eventueel ook medicijnen mogelijk mochten de klachten niet verminderen.