Huisartsenpost Tilburg

De huisartsenpost in Tilburg is geopend voor je buiten kantooruren. Je kunt hierbij denken aan de avonduren, weekenden en nachten. Tijdens de reguliere kantooruren kun je terecht bij je eigen huisarts in Tilburg.

Ontdek meer over verschillende aandoeningen die je kunt hebben, waaronder CMVclostridiumcholesterol en chlamydia.

Huisartsenpost Tilburg

Bij medische klachten buiten werkuren kun je telefonisch contact opnemen met de huisartsenpost. Tijdens het gesprek zal worden beoordeeld of je klachten spoed betreft of dat het tot de volgende dag kan wachten.

Hoe werkt de huisartsenpost?

Als je medische klachten hebt die niet tot de volgende werkdag kunnen wachten kun je contact opnemen met de huisartsenpost. Dit kan alleen wanneer er daadwerkelijk spoed is en het in de avonduren, weekenden of op feestdagen is. Wanneer dit niet het geval is kun je gewoon een afspraak maken bij je eigen huisarts. Heb je last van klachten die niet kunnen wachten bel dan naar 085 53 60 300. Het is niet de bedoeling dat je zonder afspraak binnen komt lopen. De doktersassistent die je vervolgens aan de lijn krijgt zal je enkele vragen gaan stellen en op basis daarvan zal er een beslissing worden genomen of de medische klachten inderdaad spoedeisend zijn of dat het nog een dag kan wachten. Je kunt vragen verwachten over je persoonlijke gegevens, je medische historie, de klachten zelf en over het eventueel gebruik van medicijnen. Bij levensbedreigende situaties bel je altijd direct het alarmnummer.

Huisartsenpost Tilburg

De huisartsenpost in Tilburg is te vinden op de Lage Witsiebaan 2A, 5042 DA Tilburg. Je kunt het eenvoudig vinden door gebruik te maken van je navigatie. De spoedpost ligt ten zuiden van het ETZ TweeSteden ziekenhuis, net achter de supermarkt Aldi. Als je telefonisch contact op wilt nemen kan dit via het nummer 085 53 60 300. Het bezoeken van de huisartsenpost is alleen mogelijk na het maken van een afspraak.

Kosten bezoek aan de huisartsenpost

Iedereen met een zorgverzekering hoeft een consult bij de huisartsenpost niet te betalen. Je verzekeraar vergoedt de kosten vanuit het basispakket. Het kan wel voorkomen dat je een deel van je eigen risico moet betalen. Ben je niet verzekerd dan dien je de rekening direct te voldoen. Dat geldt voor zowel het consult als eventuele medicijnen die worden voorgeschreven.

Naast algemene informatie over de Tilburgse huisartsenpost informeren we je ook graag over coronaire hartziekte. Wat is het en hoe kun je het behandelen?

Coronaire hartziekte behandelen

Als er sprake is van een coronaire hartziekte betekent dat je hart last heeft van een aandoening. De hartspier ontvangt onvoldoende bloed omdat er een ophoping is in de kransslagaders. Het kan levensbedreigend zijn en daarom is het belangrijk dat de aandoening zo snel mogelijk wordt behandelt. Coronaire hartziekte wordt ook wel een kransslagaderaandoening genoemdt.

Behandelen met medicijnen

Op het moment dat de dokters er vroeg bij zijn en verkalking in de slagader wordt vastgesteld kan de aandoening worden behandeld met behulp van medicijnen. Er kunnen verschillende medicijnen worden voorgeschreven. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan aspirine, calciumantagonisten, nitraten maar ook bètablokkers. Het tempo van het proces zal afnemen en de klachten zullen minder worden.

Coronaire-bypass procedure

Als medicijnen geen optie is zal er moeten worden geopereerd. Een gespecialiseerd chirurg zal de operatie gaan uitvoeren. Er zal een bloedvat dat gezond is worden weggenomen uit bijvoorbeeld je borst, arm of been. Deze zal net na de verstopping een aansluiting krijgen op de kransslagader. Zo wordt er een nieuw weg gecreëerd waar het bloed kan gaan stromen. Een operatie gebeurt altijd onder narcose en kan worden uitgevoerd op een stilstaand- maar ook op een kloppend hart. Eerstgenoemde wordt het meest gedaan. Ze zetten het hart stil en laten deze kloppen door het aan te sluiten op een hart-longmachine. Opereren op een kloppend hart kan voor sommige patiënten een beter idee zijn om bepaalde risico’s te vermijden.

Wat als een behandeling niet meer mogelijk is?

In sommige gevallen is het helaas niet meer mogelijk om de aandoening te behandelen. In dat geval wordt de aandacht gericht naar het verminderen van de pijnklachten. Dit wordt gedaan met behulp van neurostimulatie. De minimale vereiste om hiervoor in aanmerking te komen is dat je minimaal zes maanden pijnklachten hebt op de borst.