Ontdek de diensten van Huisartsenpost Arnhem

Huisartsenposten

Huisartsenpost Arnhem

Als je op zoek bent naar medische hulp buiten reguliere praktijkuren, dan is Huisartsenpost Arnhem de plek waar je terecht kunt. Ontdek hier welke diensten zij aanbieden en hoe je je kunt voorbereiden op een bezoek aan de huisartsenpost.

Ontdek de diensten van Huisartsenpost Arnhem

Wanneer je buiten kantoortijden dringend medische hulp nodig hebt, staat Huisartsenpost Arnhem voor je klaar. Deze post is er speciaal voor spoedeisende zorg die niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. Laten we eens kijken welke diensten je kunt verwachten bij een bezoek aan de huisartsenpost.

Telefonische Triage

Voordat je langskomt, vindt er altijd eerst een telefonische triage plaats. Een deskundige triagist beoordeelt je situatie en bepaalt de urgentie van je klachten. Op basis hiervan krijg je advies of wordt er een afspraak voor je ingepland.

Consultatie

Als uit de triage blijkt dat je gezien moet worden door een huisarts, krijg je een afspraak voor een consult. Tijdens dit consult zal de huisarts je klachten onderzoeken, een diagnose stellen en indien nodig een behandeling starten.

Behandelingen

 • Verstrekken van medicatie: Voor acute klachten kan de huisarts direct medicatie voorschrijven.
 • Wondverzorging: Kleine verwondingen kunnen ter plekke verzorgd worden.
 • Verwijzingen: Indien nodig kan de huisarts je doorverwijzen naar het ziekenhuis in Alkmaar voor verdere behandeling.

Openingstijden

De huisartsenpost is geopend tijdens avonden, nachten, weekenden en op feestdagen. Het is belangrijk om te onthouden dat je altijd eerst moet bellen voordat je langskomt.

Bereikbaarheid en Locatie

Huisartsenpost Arnhem is goed bereikbaar, zowel met openbaar vervoer als met eigen vervoer. Er is voldoende parkeergelegenheid beschikbaar. De exacte locatie en routebeschrijving vind je op hun website.

Belangrijk om te weten

De huisartsenpost is niet bedoeld voor levensbedreigende situaties. In geval van een levensbedreigende situatie dien je direct 112 te bellen.

Hoe bereid je je voor op een bezoek aan de huisartsenpost?

Wanneer je onverwachts medische hulp nodig hebt, kan een bezoek aan de huisartsenpost noodzakelijk zijn. Een goede voorbereiding is essentieel om het bezoek zo vlot en efficiënt mogelijk te laten verlopen. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen om je optimaal voor te bereiden:

Stap 1: Bepaal de Urgentie

 • Beoordeel of je situatie echt spoedeisend is.
 • Gebruik eventueel de online symptoomcheckers of bel de huisartsenpost voor advies.

Stap 2: Verzamel Belangrijke Informatie

 • Zorg dat je je BSN (Burgerservicenummer) bij de hand hebt.
 • Maak een lijst van de medicijnen die je gebruikt, inclusief dosering.
 • Heb je allergieën? Zet deze ook op papier.
 • Neem een overzicht mee van je medische geschiedenis, indien beschikbaar.

Stap 3: Noteer je Klachten

 • Schrijf op wanneer de klachten begonnen en hoe ze zich ontwikkelen.
 • Geef aan welke behandelingen of medicijnen je al geprobeerd hebt.

Stap 4: Neem een Vertrouwenspersoon Mee

 • Overweeg of iemand je kan vergezellen voor emotionele of praktische steun.

Stap 5: Pak Essentiële Zaken In

 • Neem een geldig identiteitsbewijs en je zorgverzekeringspas mee.
 • Denk aan comfortabele kleding en eventueel een boek of tijdschrift voor wachttijden.

Stap 6: Plan je Vervoer

 • Bedenk hoe je naar de huisartsenpost gaat en wie je eventueel terug kan brengen.
 • Controleer de openingstijden en het adres van de huisartsenpost.

Door deze stappen te volgen, zorg je ervoor dat je bezoek aan de huisartsenpost zo soepel mogelijk verloopt. Je bent goed voorbereid, wat bijdraagt aan een snellere en meer gerichte behandeling. Vergeet niet dat een goede voorbereiding het halve werk is, ook als het om je gezondheid gaat.

De rol van Huisartsenpost Arnhem in de lokale gezondheidszorg

Stel je voor, het is weekend of een doordeweekse avond en je hebt plotseling medische zorg nodig die niet kan wachten tot je eigen huisarts weer beschikbaar is. Waar kun je dan terecht in de regio Arnhem? Precies, bij de Huisartsenpost Arnhem, een cruciale speler in de lokale gezondheidszorg. Deze post vervult een sleutelrol als het gaat om spoedeisende huisartsenzorg buiten kantoortijden. Laten we eens kijken naar de specifieke functies die deze post vervult:

 • Acute Zorgverlening

  De Huisartsenpost Arnhem staat paraat voor alle acute medische problemen die niet kunnen wachten. Dit is jouw eerste aanspreekpunt voor spoedeisende hulp wanneer je eigen huisarts niet beschikbaar is.

 • Filterfunctie

  De triagisten van de huisartsenpost beoordelen telefonisch de urgentie van je situatie. Zij beslissen of je direct een arts moet zien, advies krijgt of dat het wachten kan tot je eigen huisarts beschikbaar is.

 • Samenwerking met Ziekenhuizen

  Er is een nauwe samenwerking met lokale ziekenhuizen zoals Rijnstate. Indien nodig, kan de huisartsenpost snel doorverwijzen voor verdere diagnostiek of behandeling.

 • Avond-, Nacht- en Weekenddiensten

  De huisartsenpost is beschikbaar tijdens de uren dat reguliere huisartsenpraktijken gesloten zijn. Dit zorgt voor continuïteit in de zorg, ook op momenten dat je eigen huisarts niet bereikbaar is.

 • Educatieve Rol

  De huisartsenpost draagt ook bij aan de opleiding van nieuwe huisartsen en medisch personeel. Ze bieden een leeromgeving waarin praktijkervaring opgedaan kan worden.

De Huisartsenpost Arnhem is dus een onmisbare schakel in de lokale gezondheidszorg, die zorgt voor een vangnet bij acute medische problemen buiten de reguliere werktijden van je huisarts.

Belangrijke links

Breid je begrip van Huisartsenpost Arnhem uit met deze zorgvuldig gekozen leesstukken.

Wat te doen in geval van spoed buiten reguliere praktijkuren?

Stel je voor, het is laat op de avond en plotseling bevind je je in een situatie waarbij je dringend medische hulp nodig hebt, maar de reguliere praktijkuren zijn al voorbij. Wat doe je dan? Geen zorgen, er zijn verschillende stappen die je kunt ondernemen om de hulp te krijgen die je nodig hebt.

Beoordeel de Ernst van de Situatie

Eerst en vooral, probeer kalm te blijven en beoordeel hoe ernstig de situatie is. Bij levensbedreigende situaties of ernstig letsel is het van cruciaal belang om direct 112 te bellen.

Gebruik van Huisartsenpost

Is het een spoedgeval dat niet levensbedreigend is? Dan is de huisartsenpost jouw volgende stop. Huisartsenposten zijn er voor urgente medische zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag.

 • Bel altijd eerst: Voordat je naar de huisartsenpost gaat, is het belangrijk om eerst te bellen. Zij kunnen je situatie inschatten en een afspraak inplannen.
 • Vind de dichtstbijzijnde post: Weet waar de dichtstbijzijnde huisartsenpost zich bevindt. Dit kun je vaak eenvoudig online vinden.
 • Neem je identificatie en verzekeringsgegevens mee: Zorg dat je altijd je ID en verzekeringsinformatie bij je hebt voor een vlotte afhandeling.

Gebruik van Spoedeisende Hulp

Als de situatie ernstiger is en je hebt direct medische zorg nodig, ga dan naar de spoedeisende hulp (SEH) van het dichtstbijzijnde ziekenhuis. Hier zijn medische professionals 24/7 aanwezig om je te helpen.

Medicatie en Apotheken

Heb je dringend medicatie nodig buiten de openingstijden van je apotheek? Zoek naar een dienstapotheek in de buurt. Deze zijn speciaal bedoeld voor spoedgevallen buiten de normale openingstijden.

Belangrijke Telefoonnummers

Zorg dat je een lijst hebt met belangrijke telefoonnummers, zoals die van de huisartsenpost, de dichtstbijzijnde SEH en een dienstapotheek. Sla deze op in je telefoon of houd ze bij de hand voor noodgevallen.

Plaats een reactie