Ziekenhuis Amsterdam

Amsterdam heeft de beschikking over meerdere ziekenhuizen maar de de bekendste is natuurlijk het Amsterdam UMC. We gaan in dit artikel dieper in over dit ziekenhuis. Zo vertellen we je waar ze in zijn gespecialiseerd, welke faciliteiten ze bieden en wat de parkeermogelijkheden zijn.

Amsterdam UMC

In de hoofdstad van ons land vinden we het Amsterdam UMC. UMC is een afkorting voor Universitair Medische Centra. Het ziekenhuis richt zich natuurlijk op het behandelen van de patiënten maar ook verrichten ze diverse medisch-wetenschappelijke onderzoeken. Ook zorgen ze ervoor dat hulpverleners in opleiding de juiste onderwijs krijgen. Verder heeft het Amsterdamse ziekenhuis meerdere experts in huis die gespecialiseerd zijn in aandoeningen die bijna niet voorkomen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan aangeboren hartafwijkingen, stofwisselingsziekten maar ook tumoren die zeldzaam zijn. Verder zijn de meest gebruikte afdelingen in dit medisch centrum aanwezig waardoor iedere inwoner voorzien kan worden van de juiste zorg.

Parkeren Amsterdam UMC

Je kunt op twee plaatsen bij het Amsterdam UMC parkeren. Er is een buiten parkeerterrein maar ook een parkeergarage. De tarieven zijn hetzelfde. Je betaalt per half uur een bedrag van € 0,80. Het maximale dagtarief is € 10,00. Betalen kan gemakkelijk contactloos. Moet je de aankomende tijd veel aanwezig zijn in het ziekenhuis kun je een parkeerabonnement afsluiten. Dit kost € 30,00 en daarmee kun je onbeperkt parkeren voor twee weken lang.

Faciliteiten Amsterdam UMC

Het Amsterdam UMC vindt het belangrijk dat de voorzieningen meer dan voldoende zijn zodat je verblijf een stuk prettiger is. Zo is er een patiënten lounge waar je een kop koffie kunt drinken samen met andere patiënten. Er zijn meerdere horecagelegenheden waar je wat te eten en drinken kunt halen. Ook zijn er door het hele ziekenhuis diverse automaten te vinden. Als je even een ontspannend moment wilt kun je terecht in de bibliotheek waar je de beste titels kunt lenen. Er zijn ook diverse winkels in het ziekenhuis te vinden. Zo is er een supermarkt voor al je boodschappen, een drogisterij maar ook een winkel waar je boeken kunt kopen. Ook is er een kapsalon aanwezig. Andere faciliteiten die het Amsterdam UMC heeft is onder andere een kinderdagverblijf, fietsenmaker, shuttleservice, speeltuin een stiltecentrum.

Contactgegevens Amsterdam UMC

Het Amsterdam UMC is eenvoudig te vinden. Het ligt in Amsterdam-Zuidoost ten zuiden van de Johan Cruijff ArenA. Met borden langs de weg wordt duidelijk gemaakt welke kant je op moet. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van een navigatiesysteem. Het bezoekadres van het UMC is Meibergdreef 9, 1105 AZ Amsterdam Zuidoost. Het postadres is Postbus 22660, 1100 DD Amsterdam Zuidoost. Het ziekenhuis is ook telefonisch te bereiken met het telefoonnummer 020 56 69 111.