Ziekenhuis Rotterdam

Iedereen die te maken krijgt met een medisch probleem moet mogelijk een ziekenhuis bezoeken. Niet alleen de inwoners van Rotterdam bezoeken de Rotterdamse ziekenhuizen maar ook mensen van daarbuiten. De ziekenhuizen in grote steden hebben vaak meer specialisten te bieden waardoor je betere zorg kunt krijgen.

Verschillende ziekenhuizen in Rotterdam

Er zijn in de stad Rotterdam een groot aantal ziekenhuizen en medisch centrums te vinden. Momenteel kun je terecht bij maar liefst 15 verschillende ziekenhuizen. Je vindt dus altijd de beste zorg die je nodig hebt. We bespreken de drie grootste ziekenhuizen. Het Erasmus MC, Maasstad ziekenhuis en het Ikazia ziekenhuis.

Erasmus MC

Het Erasmus ziekenhuis in Rotterdam is direct de grootste van de stad. Onder dit medisch centrum valt ook het Sophia Kinderziekenhuis, Kanker Instituut en het Transplantatie Instituut. Het Erasmus MC is een academisch ziekenhuis dat in verbinding staan met de universiteit van Rotterdam. Met meer dan 1300 zorgverleners die er werken hebben ze op elk gebied wel een specialist. Je kunt daardoor dan ook voor bijna alles in dit ziekenhuis terecht. Jaarlijks helpen ze meer dan 40.000 patiënten met hun medische problemen. Er is ook een spoedeisende hulp afdeling aanwezig voor patiënten die die directe hulp nodig hebben. Het Erasmus is te vinden op de Doctor Molewaterplein 40.

Maasstad Ziekenhuis

Het tweede ziekenhuis van de havenstad vinden we op Rotterdam Zuid. Ze hebben meerdere afdelingen waar hun specialisten met kop en schouders bovenuit steken. Zo is er een brandwondencentrum aanwezig, een behandelcentrum voor HIV/AIDS en ook is er een speciale afdeling voor hartpatiënten. Verder kent het ziekenhuis ook een dialysecentrum en is er een intensive care aanwezig op basis van Level III. Tot slot biedt dit medisch centrum ook IVF behandelingen en perinatologische zorg. Iets wat bij andere ziekenhuizen bijna niet voorkomt. Je kunt het ziekenhuis vinden op de Maasstadweg 21.

Ikazia Ziekenhuis

Een ander ziekenhuis op Zuid is het Ikazia ziekenhuis. Oorspronkelijk werd dit medisch centrum gebouwd voor mensen die Protestants Christelijk waren. Tegenwoordig staat dit ziekenhuis vooral bekend als opleidingsziekenhuis waar artsen in opleiding zich kunnen specialiseren. Je kunt dan denken aan Maag, darm en leverziekten, Interne geneeskundige, Anesthesiologie, Gynaecologie en Chirurgie. Het Ikazia ziekenhuis is te vinden op de Montessoriweg 1. Het is eenvoudig te bereiken met de auto maar ook met het openbaar vervoer kun je er prima komen.